5056000505194 1x
  • 1 z 3
 

Kendamil BIO Bezmleczna kaszka ze śliwkami i bananem (150 g)

 
Dostępność W magazynie
Możemy doręczyć do
1.2.2023
Cena jednostkowa 12,13 zł / 100 g
18,20 zł
18,20 zł bez VAT
   
Kod produktu 92000012
Marka Kendamil
Kategoria Bezmleczne kaszki dla dzieci
 
EAN 5056000505194
 

Kaszka bezmleczna ze śliwkami i bananem

150 g

Pudełko BIO owsianki Kendamil
7+

150 g

Bez dodatku cukru1
Bez oleju palmowego
Dla wegetarian
BIO mąka owsiana (59 %), BIO płatki owsiane (25 %), BIO płatki bananowe (12 %), BIO śliwka w proszku (4 %) (BIO śliwka, BIO mąka ryżowa), witaminy (witamina A, tiamina (B1), witamina D3).

Wartości odżwcze

(Na 100 g produktu)
1605
kJ
378
kcal
6.4
g
Tłuszcz2
65
g
Węglowodany3
9.6
g
Błonnik
13
g
Białka
0.03
g
Sól
360
μg RE
Witamina A
6
μg
Witamina D3
0.8
mg
Tiamina
0.01
g
Sód
2 W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.2 g. 3 W tym cukier 11 g.

Sposób przygotowania

1.5×
Vrchovatá lžíce
Do miski nałóż około 1.5 łyżek (15 g) kaszki.
Następnie dodaj około 6 łyżek (90 ml) przygotowanego pokarmu dla niemowląt, którego aktualnie używasz (przygotowany według przepisu, jak do butelki).
5
min
Miska s míchající lžičkou
Dobrze wymieszaj, ostudź i przed podaniem sprawdź temperaturę.
Nasza propozycja

Śliwkowe muffinki

Będziesz potrzebować:

200 ml mleka owsianego, 1 jajko, 4 łyżki BIO kaszki bezmlecznej Kendamil ze śliwkami i bananem, 1 łyżkę mąki owsianej lub pszennej, 4 śliwki, trochę masła
Sposób przygotowania:

Śliwki pozbawiamy pestek, drobno kroimy i opiekamy na maśle do zmięknięcia po czym odstawiamy do wystygnięcia. W misce mieszamy pozostałe składniki i dodajemy śliwki. Pieczemy w foremkach w 185°C przez około 30-35 minut. Rada: ciasto możemy dosłodzić miodem.
Queen's Award
60 years heritage

Masz pytania? Napisz do nas

Chcę spróbować
1 Tylko naturalnie występujące cukry
Wskazówki dla alergików: Alergeny oznaczone są pogrubioną czcionką.
Waga 0.192 kg
wiek dziecka (?) od ukończenia 7. miesiąca życia
Cechy produktu BIO

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola: