Dlaczego warto kupować u nas?
Opis
+ łyżeczka Kendamil za darmo
EAN
5056000505194
Kaszka bezmleczna ze śliwkami i bananem
150 g

7+
150 g
Bez dodatku cukru1
Bez oleju palmowego
Dla wegetarian

BIO mąka owsiana (59 %), BIO płatki owsiane (25 %), BIO płatki bananowe (12 %), BIO śliwka w proszku (4 %) (BIO śliwka, BIO mąka ryżowa), witaminy (witamina A, tiamina (B1), witamina D3).
Wartości odżwcze
(Na 100 g produktu)
1605
kJ
kJ
378
kcal
kcal
6.4
g
g
Tłuszcz2
65
g
g
Węglowodany3
9.6
g
g
Błonnik
13
g
g
Białka
0.03
g
g
Sól
360
μg RE
μg RE
Witamina A
6
μg
μg
Witamina D3
0.8
mg
mg
Tiamina
0.01
g
g
Sód
2 W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.2 g. 3 W tym cukier 11 g.
Sposób przygotowania
1.5×
Do miski nałóż około 1.5 łyżek (15 g) kaszki.
6×
Następnie dodaj około 6 łyżek (90 ml) przygotowanego pokarmu dla niemowląt, którego aktualnie używasz (przygotowany według przepisu, jak do butelki).
5
min
min
Dobrze wymieszaj, ostudź i przed podaniem sprawdź temperaturę.
Nasza propozycja
Śliwkowe muffinki
Będziesz potrzebować:
200 ml mleka owsianego, 1 jajko, 4 łyżki BIO kaszki bezmlecznej Kendamil ze śliwkami i bananem, 1 łyżkę mąki owsianej lub pszennej, 4 śliwki, trochę masła
200 ml mleka owsianego, 1 jajko, 4 łyżki BIO kaszki bezmlecznej Kendamil ze śliwkami i bananem, 1 łyżkę mąki owsianej lub pszennej, 4 śliwki, trochę masła
Sposób przygotowania:
Śliwki pozbawiamy pestek, drobno kroimy i opiekamy na maśle do zmięknięcia po czym odstawiamy do wystygnięcia. W misce mieszamy pozostałe składniki i dodajemy śliwki. Pieczemy w foremkach w 185°C przez około 30-35 minut. Rada: ciasto możemy dosłodzić miodem.
Śliwki pozbawiamy pestek, drobno kroimy i opiekamy na maśle do zmięknięcia po czym odstawiamy do wystygnięcia. W misce mieszamy pozostałe składniki i dodajemy śliwki. Pieczemy w foremkach w 185°C przez około 30-35 minut. Rada: ciasto możemy dosłodzić miodem.
1 Tylko naturalnie występujące cukry
Wskazówki dla alergików: Alergeny oznaczone są pogrubioną czcionką.
EAN
5056000505125
Mleczna kremowa
owsianka
150 g

6+
z mlekiem
150 g
Bez dodatku cukru1
Bez oleju palmowego
Dla wegetarian

Zboża (40 %) (mąka owsiana 26.5 %, mąka pszenna 13.5 %), odtłuszczone mleko w proszku (24 %), serwatka w proszku (z mleka), maltodekstryna, roślinny olej rzepakowy, ekstrakt słodowy jęczmienny, składniki mineralne (węglan wapnia, siarczan cynku, pirofosforan żelaza), witaminy (witamina A, witamina D3, witamina E, witamina C, witamina B1, witamina B2, witamina B6, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna).
Wartości odżwcze
(Na 100 g produktu)
1685
kJ
kJ
399
kcal
kcal
6.6
g
g
Tłuszcz2
68
g
g
Węglowodany3
3.1
g
g
Błonnik
15.3
g
g
Białka
0.3
g
g
Sól
370
μg RE
μg RE
Witamina A
6.5
μg
μg
Witamina D3
6
mg α-TE
mg α-TE
Witamina E
60
mg
mg
Witamina C
0.85
mg
mg
Tiamina
1
mg
mg
Ryboflawina
0.65
mg
mg
Witamina B6
4.6
mg-NE
mg-NE
Niacyna
15
μg
μg
Biotyna
50
μg
μg
Kwas foliowy
2.5
mg
mg
Kwas
pantotenowy
pantotenowy
0.12
g
g
Sód
460
mg
mg
Wapń
7.5
mg
mg
Żelazo
4.5
mg
mg
Cynk
2 W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g. 3 W tym cukier 32 g.
Przygotowanie
2×
Umieść około 2 łyżki (20 g) sypkiej kaszki w misce.
4×
Następnie dodaj około 4 łyżki stołowe (60 ml) ciepłej (niedawno przegotowanej) wody.
5
min
min
Dobrze wymieszaj, ostudź i sprawdź temperaturę przed podaniem.
Porada dotycząca przepisu
Medaliony owsiane z mozzarellą
Będziesz potrzebować:
3 łyżki płatków owsianych, 150 g startej mozzarelli (nie ta w solance, tylko klasyczna w torebce), 1 całe jajko
3 łyżki płatków owsianych, 150 g startej mozzarelli (nie ta w solance, tylko klasyczna w torebce), 1 całe jajko
Przygotowanie:
Połącz składniki i piecz w 180°C przez około 20-25 minut. Medaliony powinny być chrupiące.
Połącz składniki i piecz w 180°C przez około 20-25 minut. Medaliony powinny być chrupiące.
1 Tylko naturalnie występujące cukry
Zalecenia dla alergików: Alergeny zaznaczone pogrubioną czcionką.
EAN
5056000505156
Kaszka mleczna z czarną porzeczką i jabłkiem
150 g

6+
z mlekiem
150 g
Bez dodatku cukru1
Bez oleju palmowego
Dla wegetarian

Zboża (37 % ) (mąka owsiana, mąka pszenna), odtłuszczone mleko w proszku (23 %), serwatka w proszku (mleko), maltodekstryna, płatki owocowe (6 %) [(jabłko, skrobia kukurydziana, maltodekstryna, lecytyna słonecznikowa), (czarna porzeczka, mąka ryżowa), cytryna, mąka ryżowa)], olej słonecznikowy, ekstrakt słodowy z jęczmienia, składniki mineralne (węglan wapnia, siarczan cynku, pirofosforan żelaza), witaminy (witamina A, witamina D3, witamina E, witamina C, tiamina, witamina B2 , witamina B6, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna), naturalne aromaty.
Wartości odżwcze
(Na 100 g produktu)
1663
kJ
kJ
394
kcal
kcal
6.5
g
g
Tłuszcz2
67
g
g
Węglowodany3
3.5
g
g
Błonnik
15
g
g
Białka
0.3
g
g
Sól
370
μg RE
μg RE
Witamina A
6.5
μg
μg
Witamina D3
6
mg α-TE
mg α-TE
Witamina E
60
mg
mg
Witamina C
0.8
mg
mg
Tiamina
0.95
mg
mg
Ryboflawina
0.65
mg
mg
Witamina B6
4.6
mg-NE
mg-NE
Niacyna
15
μg
μg
Biotyna
48
μg
μg
Kwas foliowy
2.5
mg
mg
Kwas
pantotenowy
pantotenowy
0.12
g
g
Sód
440
mg
mg
Wapń
7.5
mg
mg
Żelazo
4.5
mg
mg
Cynk
2 W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g. 3 W tym cukier 33 g.
Sposób przygotowania
2×
Do miski nałóż około 2 łyżek (20 g) kaszki.
4×
Następnie dodaj około 4 łyżki stołowe (60 ml) ciepłej (niedawno przegotowanej) wody.
5
min
min
Dobrze wymieszaj, ostudź i przed podaniem sprawdź temperaturę.
Nasza propozycja
Banan w szlafroku
Będziesz potrzebować:
1 banan, 1 jajko, 2 łyżki płatków mielonych, 2 łyżki kaszki mlecznej Kendamil z czarną porzeczką, 50 ml mleka, olej kokosowy do smażenia
1 banan, 1 jajko, 2 łyżki płatków mielonych, 2 łyżki kaszki mlecznej Kendamil z czarną porzeczką, 50 ml mleka, olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Obierz banana ze skórki, przekrój go wzdłuż na pół i obtocz w cieście z pozostałych składników. Smaż z obu stron na patelni na odrobinie oleju kokosowego. Podawaj z owocami lub jogurtem.
Obierz banana ze skórki, przekrój go wzdłuż na pół i obtocz w cieście z pozostałych składników. Smaż z obu stron na patelni na odrobinie oleju kokosowego. Podawaj z owocami lub jogurtem.
1 Tylko naturalnie występujące cukry
Wskazówki dla alergików: Alergeny oznaczone są pogrubioną czcionką.
EAN
5056000505163
Kaszka mleczna z brokułami, kalafiorem i pomidorami
150 g

6+
z mlekiem
150 g
Bez dodatku cukru1
Bez oleju palmowego
Dla wegetarian

Zboża (49 %) (mąka ryżowa, mąka kukurydziana), odtłuszczone mleko w proszku (26 %), maltodekstryna, roślinny olej rzepakowy, płatki warzywne (3 %) (kalafior, pomidor, brokuły, cebula, szpinak), składniki mineralne (węglan wapnia, pirofosforan żelaza, siarczan cynku), naturalne aromaty, ekstrakt drożdżowy, witaminy (witamina A, witamina D3, witamina E, witamina C, witamina B1, witamina B2, witamina B6, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna).
Wartości odżwcze
(Na 100 g produktu)
1689
kJ
kJ
399
kcal
kcal
5.5
g
g
Tłuszcz2
74
g
g
Węglowodany3
1
g
g
Błonnik
12.9
g
g
Białka
0.6
g
g
Sól
370
μg RE
μg RE
Witamina A
6.5
μg
μg
Witamina D3
6
mg α-TE
mg α-TE
Witamina E
60
mg
mg
Witamina C
0.8
mg
mg
Tiamina
0.9
mg
mg
Ryboflawina
0.65
mg
mg
Witamina B6
4.9
mg-NE
mg-NE
Niacyna
12.5
μg
μg
Biotyna
48
μg
μg
Kwas foliowy
2.3
mg
mg
Kwas
pantotenowy
pantotenowy
0.24
g
g
Sód
520
mg
mg
Wapń
7.2
mg
mg
Żelazo
4.3
mg
mg
Cynk
2 W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.7 g. 3 W tym cukier 17 g.
Sposób przygotowania
2×
Do miski nałóż około 2 łyżek (20 g) kaszki.
4×
Następnie dodaj około 4 łyżki stołowe (65 ml) ciepłej (niedawno przegotowanej) wody.
5
min
min
Dobrze wymieszaj, ostudź i przed podaniem sprawdź temperaturę.
Nasza propozycja
Kulki warzywne
Będziesz potrzebować:
100 g drobno pokrojonych warzyw (marchew, pietruszka, brokuły), 1 jajko, 4 łyżki kaszki mlecznej Kendamil Milk z brokułami, kalafiorem i pomidorami, 1 łyżkę mąki orkiszowej, oliwę do smażenia
100 g drobno pokrojonych warzyw (marchew, pietruszka, brokuły), 1 jajko, 4 łyżki kaszki mlecznej Kendamil Milk z brokułami, kalafiorem i pomidorami, 1 łyżkę mąki orkiszowej, oliwę do smażenia
Sposób przygotowania:
Warzywa krótko podsmażamy na oleju, zalewamy wodą i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i formujemy w dłoni kulki, które pieczemy w temperaturze 180°C przez około 20-25 minut. Rada: zamiast świeżych warzyw możesz użyć drobno posiekanej mieszanki mrożonych warzyw.
Warzywa krótko podsmażamy na oleju, zalewamy wodą i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i formujemy w dłoni kulki, które pieczemy w temperaturze 180°C przez około 20-25 minut. Rada: zamiast świeżych warzyw możesz użyć drobno posiekanej mieszanki mrożonych warzyw.
1 Tylko naturalnie występujące cukry
Wskazówki dla alergików: Alergeny oznaczone są pogrubioną czcionką.
Waga | 4.608 kg |
wiek dziecka (?) | od ukończenia 7. miesiąca życia |
Cechy produktu | BIO |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.
Dodaj komentarz