Dlaczego warto kupować u nas?
Opis
+ łyżeczka Kendamil za darmo
EAN
5056000505156
Kaszka mleczna z czarną porzeczką i jabłkiem
150 g

6+
z mlekiem
150 g
Bez dodatku cukru1
Bez oleju palmowego
Dla wegetarian

Zboża (37 % ) (mąka owsiana, mąka pszenna), odtłuszczone mleko w proszku (23 %), serwatka w proszku (mleko), maltodekstryna, płatki owocowe (6 %) [(jabłko, skrobia kukurydziana, maltodekstryna, lecytyna słonecznikowa), (czarna porzeczka, mąka ryżowa), cytryna, mąka ryżowa)], olej słonecznikowy, ekstrakt słodowy z jęczmienia, składniki mineralne (węglan wapnia, siarczan cynku, pirofosforan żelaza), witaminy (witamina A, witamina D3, witamina E, witamina C, tiamina, witamina B2 , witamina B6, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna), naturalne aromaty.
Wartości odżwcze
(Na 100 g produktu)
1663
kJ
kJ
394
kcal
kcal
6.5
g
g
Tłuszcz2
67
g
g
Węglowodany3
3.5
g
g
Błonnik
15
g
g
Białka
0.3
g
g
Sól
370
μg RE
μg RE
Witamina A
6.5
μg
μg
Witamina D3
6
mg α-TE
mg α-TE
Witamina E
60
mg
mg
Witamina C
0.8
mg
mg
Tiamina
0.95
mg
mg
Ryboflawina
0.65
mg
mg
Witamina B6
4.6
mg-NE
mg-NE
Niacyna
15
μg
μg
Biotyna
48
μg
μg
Kwas foliowy
2.5
mg
mg
Kwas
pantotenowy
pantotenowy
0.12
g
g
Sód
440
mg
mg
Wapń
7.5
mg
mg
Żelazo
4.5
mg
mg
Cynk
2 W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g. 3 W tym cukier 33 g.
Sposób przygotowania
2×
Do miski nałóż około 2 łyżek (20 g) kaszki.
4×
Następnie dodaj około 4 łyżki stołowe (60 ml) ciepłej (niedawno przegotowanej) wody.
5
min
min
Dobrze wymieszaj, ostudź i przed podaniem sprawdź temperaturę.
Nasza propozycja
Banan w szlafroku
Będziesz potrzebować:
1 banan, 1 jajko, 2 łyżki płatków mielonych, 2 łyżki kaszki mlecznej Kendamil z czarną porzeczką, 50 ml mleka, olej kokosowy do smażenia
1 banan, 1 jajko, 2 łyżki płatków mielonych, 2 łyżki kaszki mlecznej Kendamil z czarną porzeczką, 50 ml mleka, olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Obierz banana ze skórki, przekrój go wzdłuż na pół i obtocz w cieście z pozostałych składników. Smaż z obu stron na patelni na odrobinie oleju kokosowego. Podawaj z owocami lub jogurtem.
Obierz banana ze skórki, przekrój go wzdłuż na pół i obtocz w cieście z pozostałych składników. Smaż z obu stron na patelni na odrobinie oleju kokosowego. Podawaj z owocami lub jogurtem.
1 Tylko naturalnie występujące cukry
Wskazówki dla alergików: Alergeny oznaczone są pogrubioną czcionką.
EAN
5056000505149
Kaszka mleczna
z owocami leśnymi
150 g

7+
z mlekiem
150 g
Bez dodatku cukru1
Bez oleju palmowego
Dla wegetarian

Mąka (32 %) (owsiana, pszenna), odtłuszczone mleko w proszku (22 %), serwatka w proszku (mleko), płatki owocowe (banan, jagoda, czarna porzeczka, cytryna), płatki owsiane (8 %), maltodekstryna, roślinny olej słonecznikowy, ekstrakt słodowy jęczmienny, składniki mineralne (węglan wapnia, siarczan cynku, pirofosforan żelaza), witaminy (witamina A, witamina D3, witamina E, witamina C, witamina B1, witamina B2, witamina B6, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna), naturalne aromaty.
Wartości odżwcze
(Na 100 g produktu)
1632
kJ
kJ
386
kcal
kcal
6.1
g
g
Tłuszcz2
66
g
g
Węglowodany3
4.1
g
g
Błonnik
14.8
g
g
Białka
0.3
g
g
Sól
370
μg RE
μg RE
Witamina A
6.5
μg
μg
Witamina D3
6
mg α-TE
mg α-TE
Witamina E
60
mg
mg
Witamina C
0.8
mg
mg
Tiamina
0.95
mg
mg
Ryboflawina
0.65
mg
mg
Witamina B6
4.6
mg-NE
mg-NE
Niacyna
15
μg
μg
Biotyna
48
μg
μg
Kwas foliowy
2.5
mg
mg
Kwas
pantotenowy
pantotenowy
0.12
g
g
Sód
420
mg
mg
Wapń
7.5
mg
mg
Żelazo
4.5
mg
mg
Cynk
2 W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9 g. 3 W tym cukier 32 g.
Przygotowanie
3×
Umieść około 3 łyżki (30 g) sypkiej gnojowicy w misce.
6×
Następnie dodaj około 6 łyżki stołowe (90 ml) ciepłej (niedawno przegotowanej) wody.
5
min
min
Dobrze wymieszaj, ostudź i sprawdź temperaturę przed podaniem.
Porada dotycząca przepisu
Naleśniki jagodowe
Będziesz potrzebować:
4 łyżki owsianki, świeże jagody, 1 białko jajka
4 łyżki owsianki, świeże jagody, 1 białko jajka
Przygotowanie:
Pieczemy z obu stron kawałkiem masła lub oleju kokosowego. Podawany z jogurtem, miodem i świeżymi owocami.
Pieczemy z obu stron kawałkiem masła lub oleju kokosowego. Podawany z jogurtem, miodem i świeżymi owocami.
1 Tylko naturalnie występujące cukry
Zalecenia dla alergików: Alergeny zaznaczone pogrubioną czcionką.
EAN
5056000505132
Kaszka mleczna
z bananem
150 g

4+
z mlekiem
150 g
Bez dodatku cukru1
Bez oleju palmowego
Dla wegetarian

Zboża (38 %) (mąka ryżowa, mąka kukurydziana), odtłuszczone mleko w proszku (24 %), serwatka w proszku (mleko), maltodekstryna, płatki bananowe (6 %), roślinny olej słonecznikowy, składniki mineralne (węglan wapnia), siarczan cynku, pirofosforan żelaza), witaminy (witamina A, witamina D3, witamina E, witamina C, witamina B1, witamina B2, witamina B6, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna), aromat naturalny
Wartości odżwcze
(Na 100 g produktu)
1654
kJ
kJ
391
kcal
kcal
4.5
g
g
Tłuszcz2
74
g
g
Węglowodany3
0.8
g
g
Błonnik
13.1
g
g
Białka
0.3
g
g
Sól
370
μg RE
μg RE
Witamina A
6.5
μg
μg
Witamina D3
6
mg α-TE
mg α-TE
Witamina E
60
mg
mg
Witamina C
0.8
mg
mg
Tiamina
0.9
mg
mg
Ryboflawina
0.65
mg
mg
Witamina B6
4.6
mg-NE
mg-NE
Niacyna
12.5
μg
μg
Biotyna
48
μg
μg
Kwas foliowy
2.3
mg
mg
Kwas
pantotenowy
pantotenowy
0.12
g
g
Sód
460
mg
mg
Wapń
7.2
mg
mg
Żelazo
4.3
mg
mg
Cynk
2 W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.7 g. 3 W tym cukier 32 g.
Przygotowanie
2×
Umieść około 2 łyżki (20 g) sypkiej gnojowicy w misce.
4×
Następnie dodaj około 4 łyżki stołowe (60 ml) ciepłej (niedawno przegotowanej) wody.
5
min
min
Dobrze wymieszaj, ostudź i sprawdź temperaturę przed podaniem.
Porada dotycząca przepisu
Babeczki bananowo szpinakowe
Będziesz potrzebować:
5 łyżek puree bananowego, 1/3 banana, 1/2 garści świeżego szpinaku, 1 białko jajka, szczypta proszku do pieczenia
5 łyżek puree bananowego, 1/3 banana, 1/2 garści świeżego szpinaku, 1 białko jajka, szczypta proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Wszystko wymieszać, napełnić formę do muffinek i piec w temperaturze 180°C przez 25-30 minut.
Wszystko wymieszać, napełnić formę do muffinek i piec w temperaturze 180°C przez 25-30 minut.
1 Tylko naturalnie występujące cukry
Zalecenia dla alergików: Alergeny zaznaczone pogrubioną czcionką.
EAN
5056000505125
Mleczna kremowa
owsianka
150 g

6+
z mlekiem
150 g
Bez dodatku cukru1
Bez oleju palmowego
Dla wegetarian

Zboża (40 %) (mąka owsiana 26.5 %, mąka pszenna 13.5 %), odtłuszczone mleko w proszku (24 %), serwatka w proszku (z mleka), maltodekstryna, roślinny olej rzepakowy, ekstrakt słodowy jęczmienny, składniki mineralne (węglan wapnia, siarczan cynku, pirofosforan żelaza), witaminy (witamina A, witamina D3, witamina E, witamina C, witamina B1, witamina B2, witamina B6, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna).
Wartości odżwcze
(Na 100 g produktu)
1685
kJ
kJ
399
kcal
kcal
6.6
g
g
Tłuszcz2
68
g
g
Węglowodany3
3.1
g
g
Błonnik
15.3
g
g
Białka
0.3
g
g
Sól
370
μg RE
μg RE
Witamina A
6.5
μg
μg
Witamina D3
6
mg α-TE
mg α-TE
Witamina E
60
mg
mg
Witamina C
0.85
mg
mg
Tiamina
1
mg
mg
Ryboflawina
0.65
mg
mg
Witamina B6
4.6
mg-NE
mg-NE
Niacyna
15
μg
μg
Biotyna
50
μg
μg
Kwas foliowy
2.5
mg
mg
Kwas
pantotenowy
pantotenowy
0.12
g
g
Sód
460
mg
mg
Wapń
7.5
mg
mg
Żelazo
4.5
mg
mg
Cynk
2 W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g. 3 W tym cukier 32 g.
Przygotowanie
2×
Umieść około 2 łyżki (20 g) sypkiej kaszki w misce.
4×
Następnie dodaj około 4 łyżki stołowe (60 ml) ciepłej (niedawno przegotowanej) wody.
5
min
min
Dobrze wymieszaj, ostudź i sprawdź temperaturę przed podaniem.
Porada dotycząca przepisu
Medaliony owsiane z mozzarellą
Będziesz potrzebować:
3 łyżki płatków owsianych, 150 g startej mozzarelli (nie ta w solance, tylko klasyczna w torebce), 1 całe jajko
3 łyżki płatków owsianych, 150 g startej mozzarelli (nie ta w solance, tylko klasyczna w torebce), 1 całe jajko
Przygotowanie:
Połącz składniki i piecz w 180°C przez około 20-25 minut. Medaliony powinny być chrupiące.
Połącz składniki i piecz w 180°C przez około 20-25 minut. Medaliony powinny być chrupiące.
1 Tylko naturalnie występujące cukry
Zalecenia dla alergików: Alergeny zaznaczone pogrubioną czcionką.
Waga | 4.608 kg |
wiek dziecka (?) | od ukończenia 7. miesiąca życia |
Cechy produktu | BIO |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.
Dodaj komentarz