Dlaczego warto kupować u nas?
Opis
EAN: 5056000505125

Mleczna kremowa
owsianka
150 g

6+
z mlekiem
150 g
Bez dodatku cukru1
Bez oleju palmowego
Dla wegetarian

Zboża (40 %) (mąka owsiana 26.5 %, mąka pszenna 13.5 %), odtłuszczone mleko w proszku (24 %), serwatka w proszku (z mleka), maltodekstryna, roślinny olej rzepakowy, ekstrakt słodowy jęczmienny, składniki mineralne (węglan wapnia, siarczan cynku, pirofosforan żelaza), witaminy (witamina A, witamina D3, witamina E, witamina C, witamina B1, witamina B2, witamina B6, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna).
Wartości odżwcze
(Na 100 g produktu)
1685
kJ
kJ
399
kcal
kcal
6.6
g
g
Tłuszcz2
68
g
g
Węglowodany3
3.1
g
g
Błonnik
15.3
g
g
Białka
0.3
g
g
Sól
370
μg RE
μg RE
Witamina A
6.5
μg
μg
Witamina D3
6
mg α-TE
mg α-TE
Witamina E
60
mg
mg
Witamina C
0.85
mg
mg
Tiamina
1
mg
mg
Ryboflawina
0.65
mg
mg
Witamina B6
4.6
mg-NE
mg-NE
Niacyna
15
μg
μg
Biotyna
50
μg
μg
Kwas foliowy
2.5
mg
mg
Kwas
pantotenowy
pantotenowy
0.12
g
g
Sód
460
mg
mg
Wapń
7.5
mg
mg
Żelazo
4.5
mg
mg
Cynk
2 W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g. 3 W tym cukier 32 g.
Przygotowanie
2×
Umieść około 2 łyżki (20 g) sypkiej kaszki w misce.
4×
Następnie dodaj około 4 łyżki stołowe (60 ml) ciepłej (niedawno przegotowanej) wody.
5
min
min
Dobrze wymieszaj, ostudź i sprawdź temperaturę przed podaniem.
Porada dotycząca przepisu
Medaliony owsiane z mozzarellą
Będziesz potrzebować:
3 łyżki płatków owsianych, 150 g startej mozzarelli (nie ta w solance, tylko klasyczna w torebce), 1 całe jajko
3 łyżki płatków owsianych, 150 g startej mozzarelli (nie ta w solance, tylko klasyczna w torebce), 1 całe jajko
Przygotowanie:
Połącz składniki i piecz w 180°C przez około 20-25 minut. Medaliony powinny być chrupiące.
Połącz składniki i piecz w 180°C przez około 20-25 minut. Medaliony powinny być chrupiące.
1 Tylko naturalnie występujące cukry
Zalecenia dla alergików: Alergeny zaznaczone pogrubioną czcionką.
Waga | 0.192 kg |
wiek dziecka (?) | od ukończenia 6. miesiąca życia |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.
Dodaj komentarz