Dlaczego warto kupować u nas?
Opis
EAN: 5056000505132

Kaszka mleczna
z bananem
150 g

4+
z mlekiem
150 g
Bez dodatku cukru1
Bez oleju palmowego
Dla wegetarian

Zboża (39 %) (mąka ryżowa, mąka kukurydziana), odtłuszczone mleko w proszku (24 %), serwatka w proszku (mleko), maltodekstryna, płatki bananowe (6 %), roślinny olej rzepakowy, składniki mineralne (węglan wapnia), siarczan cynku, pirofosforan żelaza), witaminy (witamina A, witamina D3, witamina E, witamina C, witamina B1, witamina B2, witamina B6, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna), aromat naturalny
Wartości odżwcze
(Na 100 g produktu)
1654
kJ
kJ
391
kcal
kcal
4.5
g
g
Tłuszcz2
74
g
g
Węglowodany3
0.8
g
g
Błonnik
13.1
g
g
Białka
0.3
g
g
Sól
370
μg RE
μg RE
Witamina A
6.5
μg
μg
Witamina D3
6
mg α-TE
mg α-TE
Witamina E
60
mg
mg
Witamina C
0.8
mg
mg
Tiamina
1
mg
mg
Ryboflawina
0.65
mg
mg
Witamina B6
4.6
mg-NE
mg-NE
Niacyna
12.5
μg
μg
Biotyna
48
μg
μg
Kwas foliowy
2.3
mg
mg
Kwas
pantotenowy
pantotenowy
0.12
g
g
Sód
460
mg
mg
Wapń
7.2
mg
mg
Żelazo
4.3
mg
mg
Cynk
2 W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.7 g. 3 W tym cukier 32 g.
Przygotowanie
2×
Umieść około 2 łyżki (20 g) sypkiej kaszki w misce.
4×
Następnie dodaj około 4 łyżki stołowe (60 ml) ciepłej (niedawno przegotowanej) wody.
5
min
min
Dobrze wymieszaj, ostudź i sprawdź temperaturę przed podaniem.
Porada dotycząca przepisu
Babeczki bananowo szpinakowe
Będziesz potrzebować:
5 łyżek puree bananowego, 1/3 banana, 1/2 garści świeżego szpinaku, 1 białko jajka, szczypta proszku do pieczenia
5 łyżek puree bananowego, 1/3 banana, 1/2 garści świeżego szpinaku, 1 białko jajka, szczypta proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Wszystko wymieszać, napełnić formę do muffinek i piec w temperaturze 180°C przez 25-30 minut.
Wszystko wymieszać, napełnić formę do muffinek i piec w temperaturze 180°C przez 25-30 minut.
1 Tylko naturalnie występujące cukry
Zalecenia dla alergików: Alergeny zaznaczone pogrubioną czcionką.
Waga | 0.192 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.
Dodaj komentarz