Informujemy, że w dniach 26.04.-03.05. infolinia będzie nieaktywna. Prosimy o kontakt mailowy. E-shop funkcjonuje bez zmian. Dziękujemy za zrozumienie.

Sekret doskonałego smaku Good Goût ujawniony!

Christophe Hay Good Gouu

Chcesz wiedzieć, dlaczego dzieci tak bardzo lubią wszystkie posiłki Good Gout? Jak powstają wyjątkowe receptury i dlaczego można powiedzieć, że dotykają gwiazd? Głównym sekretem jest nasz gwiazdorski szef kuchni... ale także dużo wiedzy, miłości, pracowitości, determinacji... i oczywiście najwyższej jakości składniki.

Chcemy być transparentni, dlatego chętnie dzielimy się wszystkim, co dotyczy tworzenia posiłków Good Gout. Warto wiedzieć, że w naszych smacznych porcjach dla dzieci znajdziecie tylko wysokiej jakości składniki, które pochodzą przede wszystkim z ogrodów permakulturowych. W ich uprawie nie zastosowano niczego, co nie pochodzi z natury i do niej nie należy. Dzięki odpowiedniemu połączeniu rośliny pomagają sobie i chronią się nawzajem, więc nie jest potrzebna chemia. Na przykład silna roślina z długimi korzeniami pobiera głęboko z gleby wilgoć dla rośliny z krótszymi korzeniami, co z kolei może odstraszać szkodniki, więc chroni również roślinę, która dzieli się swoją wilgocią.

Jednak największą tajemnicą jest nasz gwiazdorski szef kuchni Christophe Hay. To prawdziwy król gastronomii, któremu udało się zjednać nawet inspektorów słynnego przewodnika Michelin. Przyznali mu już dwie gwiazdki Michelin! Jednak dla niego i dla nas największą nagrodą jest uznanie naszych małych smakoszy, dla których tworzone są wszystkie nasze przysmaki Good Gout.

Wymyślne doznania smakowe

Christophe lubi wyzwania. Na samym szczycie listy jego corocznych zadań, znajduje się przygotowywanie w jego słynnej restauracji dań, które będą godne jego przyjaciela Michelin i wzniosą gości na zawrotne wyżyny smakowej rozkoszy. I rzeczywiście, jego sztuka potrafi zrobić wrażenie nawet na najbardziej wymagającym inspektorze, który monitoruje reputację restauracji wyróżnionych gwiazdkami Michelin. I oczywiście na wszystkich naszych maluchach.

Receptury zgodne z tradycją i wiedzą naukową

To właśnie Christophe Hay i jego oryginalne receptury potrafią wywołać uśmiech na twarzy dziecka. Nie stroni od niczego i próbuje wszystkiego, co może spodobać się małym rozrabiakom i dostarczyć im ważnych składników odżywczych. I to nie tylko na podstawie zaleceń od swoich kolegów z kręgu naukowego w dziedzinie żywienia, ale przede wszystkim zgodnie z renomowaną francuską tradycją smakoszy.

Uczy dzieci rozpoznawać smaki

Siła jego receptur tkwi przede wszystkim w prostocie i doskonałej harmonii kilku składników, które muszą być czytelne dla młodych smakoszy. Ma to pomóc im w nauce rozpoznawania indywidualnych smaków i wyrobieniu dobrych nawyków żywieniowych. Co powiecie na soczystą wołowinę z topinamburem à la parmentier? Albo cielęcina z groszkiem i odrobiną mięty? Oni się uczą, prawda? A to tylko kilka trików od naszego ulubionego Michelina!

Pokazuje dzieciom prawdziwe smaki

A dlaczego wybraliśmy w Good Gout Christopha Haya? Przede wszystkim ze względu na jego niezwykle pomysłową kuchnię, a także z powodu wielkiego szacunku dla lokalnych produktów (oraz dlatego, że jest bardzo sympatyczny). Czy jest w kuchni swojej restauracji La Maison d'À Côté, która otrzymała dwie gwiazdki Michelin (drugą z nich zdobył w tym roku), czy wymyśla nowy przepis dla Good Gout, Christopher ma jeden cel: pokazać prawdziwe smaki. Dlatego jego warzywa są tak smaczne i Twoje maluchy szybko się w nich zakochają. Od klasycznych marchewek, przez pory i groszek... aż do oryginalnego topinamburu, pasternaku czy słodkich ziemniaków. Wszystkie jego przepisy pachną jak ogródek warzywny!

Nasz szef kuchni jest wierny swoim wartościom

Christophe dołączył do zespołu Good Gout, ponieważ ma podobne wartości do naszych. Wszystkie nasze przepisy są w 100% organiczne, aż do najmniejszej kropli soku z cytryny! Dlatego dania, które przygotowuje nasz szef kuchni nie mają nic do ukrycia. Nie znajdziesz w nich żadnych dziwnych i zbędnych składników. Dla Christopha to kwestia serca - w przepisach umieszcza tylko te składniki, które są niezbędne do przygotowania i zachowania smaku warzyw. Choćby dlatego, że doskonale wiemy, iż dzieci kształtują swoje preferencje żywieniowe w pierwszych dwóch latach życia. Jesteśmy bardzo szczęśliwi (a także trochę dumni), że możemy powierzyć kubki smakowe naszych dzieci właśnie Christoph' owi.

Przyjemność dla młodszych i starszych

W swoich gwiezdnych podróżach po francuskiej gastronomii Christophe Hay wyrobił sobie dobre imię i zdobył świetną reputację i wśród najmniejszych gastronomów! Wystarczy zobaczyć zadowolone twarze dzieci pochłaniające jego dania lub głodnych rodziców oblizujących się na widok posiłku swojego malucha. Przepisy naszego szefa kuchni Christopha Haya sprawiają, że błyszczą nie tylko oczy dzieci, ale także ich rodziców!